Så nemt kan du SEO-optimere din hjemmeside - Katrine Brandborg

Så nemt kan du SEO-optimere din hjemmeside

Og derfor er det en absolut SKAL-opgave.

 

Jeg er sikker på, at du allerede godt ved, at du skal gøre noget ved SEO. Du ved måske også allerede, at SEO betyder Search Engine Optimization. På dansk: søgemaskineoptimering.

Sagt med andre ord, så er det HAMRENDE vigtigt, at du SEO-optimerer din hjemmeside, din webshop og din blog. Den eneste grund til, det er så vigtigt er, at Google kan læse dit indhold og dine søgeord, når du skriver noget på din hjemmeside. Og det medfører til flere besøgende og (forhåbentligt) i sidste ende flere kunder.

BUM!

Længere er den ikke.

 

Nu vil jeg vil KORT præsentere, hvordan du nemt kan SEO-optimere din hjemmeside.

At SEO-optimere din hjemmeside kan gøres ganske let, men det TAGER TID at se resultaterne af arbejdet. Men det er det hele værd. Det lover jeg.

 

Brug det rigtige værktøj

Er din hjemmeside bygget op med WordPress, skal du hente det plugin, der hedder Yoast SEOYoast SEO guider dig igennem dét, Google finder vigtigt, således du kan komme højere op på søgeresultaterne – og dermed få flere kunder og besøgende.

 

Sådan gør du:

Note: Yoast SEO bliver jævnligt opdateret, og derfor er nedenstående billede muligvis ikke helt som dét, jeg beskriver. Principperne er det samme, dog med nye tiltag ved hver opdatering. Og det er gode tiltag, som er med til at gøre det nemmere for mig som bruger!

SEO-optimere, seo, search engine optimization, søgemaskineoptimering

Metabeskrivelse

Det, du blandt andet skal have fokus på er metabeskrivelsen. Herover står den beskrevet som “Snippet Preview”. Når jeg klikker på “Edit snippet”, så kan jeg få lov til at tilføje/redigere metabeskrivelsen. Her skal du sørge for at angive den bedste udgave, som muligt. Du har omkring 160 tegn at gøre godt med, så vælg dét, der er essentielt for det enkelte indlæg.

Et andet fokus er fokussøgeord. Dette ord skal være det vigtige ord i dit indlæg. Altså, det kan ikke svare sig at skrive “æbler” i fokussøgeord, hvis hele indlægget overhovedet ikke drejer sig om æbler. Giver det mening?!

 

Sådan skal du linke

Når du skriver dit indlæg, så er Google også rigtig glad for, at du linker til andre sider. Og linker til egne, ældre, indlæg også. Så husk at gøre det. En huskeregel her er, at du skal markere, at linket skal åbne i et andet vindue/ny fane. Ellers mister du læseren, som jo klikker på linket, og forsvinder væk fra din side. Så husk, at alle links skal åbne i et nyt vindue!

 

Søgeord på billederne

Når du bruger billeder på din side/i dit indlæg, skal du skrive søgeordet som alt-tekst. Når du bruger wordpress, så skal du redigere billedet og tilføje søgeordet under alternativ tekst. Bruger du et bestemt tema, hvor der umiddelbart ikke er nem adgang til billedet, er du velkommen til at spørge mig. Jeg kan hjælpe!

Google søger ikke kun på tekst, men også på billeder. Derfor skal du fortælle Google, hvad dit billede indeholder. Det kan Google nemlig ikke selv læse. Så når du skriver alt-teksten på billedet, så får Google besked. Smart, ikk?!

 

Ting tager tid

Jeg har fra start af været obs på at bruge Yoast SEO som min guide. Punkterne fortæller mig, om jeg er på vej, om jeg skal forbedre noget eller om alt er ok. Knapperne/prikkerne kan være røde, gule og grønne. Som du kan se, så er dette indlæg ret godt dækket ?

 

HUSK, at Google skal have tid til at finde dig. Du kan derfor ikke regne med, at du fra den ene dag til den anden pludselig ligger højt – og dermed får mange besøgende. Der skal tid til! Jeg har ikke et svar på, lige præcis hvor lang tid, der går, men det kommer lige så stille.

Jeg vil SÅ gerne høre fra dig, hvis du har bøvl med at få det til at virke. Også hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer til mig. Tøv ikke med at skrive til mig!

 

Jeg har desuden lavet et videoguide til dig, der ikke er til det skrevne ord. Tilmeld dig lige her og få videoen tilsendt i din indbakke:

 

Hvis du ikke selv har mod på at installere plugins og bruge tonsvis af timer på at SEO-optimere din hjemmeside, så lad mig gøre det. I samarbejde med mig, vil du over tid opleve en støt tilgang af besøgende og betalende kunder.

Kontakt mig med det samme

 

Husk, at SEO tager tid – der sker ikke store ændringer natten over.

God fornøjelse med at “nørde” lidt i SEO-verdenen.

SEO-optimering, business, SEO-optimere, Personlig Assistent, Katrine Brandborg

 

Læs også om, hvordan du SEO-optimerer din Facebook-side